MISSION
DreamCourts heeft als missie veilige en aantrekkelijke gemeenschappelijke plekken te creeren door middel van het beschilderen van outdoor basketbalvelden.
Met het realiseren van een monumentaal publiek kunstwerk willen we een positieve impuls geven aan buurten en wijken die dit nodig hebben. Samen met uw gemeente wil DreamCourts op zoek naar een basketbalveld dat wordt getransformeerd tot kleurrijk baken van veiligheid, positiviteit en inspiratie. Dit willen wij doen in samenwerking met de jongeren in uw gemeente.

Voor meer informatie, download hier de volledige DreamCourts PDF.

“Goede baskets zijn fijn, maar een artwork zou echt keihard zijn”


“Ik hou ervan als een basketbal court goede baskets met echte netjes heeft. Veldjes met duidelijke lijnen en veel grip zijn het beste, maar in Amerika zie je vaak dat de ondergrond geschilderd is. Als we dat op ons veldje zouden hebben zou dat echt keihard zijn.”
Emmanuel (17 jaar)


“Het artwork zou dichtbij de basketbal- cultuur moeten liggen”


“Een fijn veld moet de juiste verhoudingen hebben, maar een artwork op het veld zou het echt een veld maken waar ik op zou willen spelen. En dan wel iets wat dicht bij de basketbal cultuur ligt. Misschien Kobe Bryant zoals ze in Athene The Greek Freak erop geschilderd hebben, gecombineerd met elementen uit de Griekse geschiedenis.”
Loek (18 jaar)
“Basketbal gaf me een tweede kans”


“Toen ik jong was heb ik 5 jaar lang op een gebroken voet gelopen. Dokters geloofden me niet. Via basketball is mn voet uiteindelijk geopereerd. Basketball is mijn tweede kans en daarom speel ik elke dag. Veel verschillende kleuren op het veld zou heel tof zijn!”
Robin (22 jaar)